HTML

BinaryWorld

Feketén-fehéren. A világ.

Friss topikok

Linkblog

Roma állítás többet ér, mint egy országgyűlési képviselői állítás?

2009.12.18. 11:57 Manyizga (törölt)

Nem tudom, hogy mi a különbség, de a hevesi romaverő rendőröket (fegyelmi után, még bírósági ítélet nélkül) gyorsan felfüggesztették, majd el is bocsájtották a Rendőrség kötelékéből.

Ellenben Révész Máriuszt elverő rendőröket első fokon felmentette a bíróság, mert "bár falaztak a valódi tetteseknek", nem ők voltak az elkövetők.

Fantasztikus, hogy ennyire előjön a "fővárosi fensőbbrendűség" itt is. A fővárosi rendőrök "korrekten" összebeszélve, a bíróság előtt következetesen feledékenynek tettetve magukat megússzák a büntetést (noha felelős egyértelműen a parancsnokuk ilyen esetben IS). Viszont "szegény vidéki kollégák" még erre se voltak képesek. Nem tudtak egységesen ne emlékezni, mi is történt valójában. (Mindkét esetben egyetlen sértett állt a több elkövetővel szemben.)

Valahogy ebből az jön össze tanulságképpen, hogy egy roma szava és testi épsége többet ér egy országgyűlési képviselőénél. Bírósági ítélet és pártszimpátia nélkül is.

Akinek nem lenne egyértelmű: természetesen nem feltételezem, hogy a roma vagy a képviselő nem mondott volna igazat. Sőt.

 

Szólj hozzá!

Címkék: fidesz bulvár rendőrség bíróság ítélet roma képviselő felelősség ügyészség verés jogtalanság felmentés felfüggesztés jogegyenlőség révész máriusz felelősségrevonás országgyűlési

A bejegyzés trackback címe:

https://binary.blog.hu/api/trackback/id/tr191606439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása