HTML

BinaryWorld

Feketén-fehéren. A világ.

Friss topikok

Linkblog

Vasutas-sztrájk, avagy a Nagy Összeesküvés Elmélet

2008.12.22. 09:44 Manyizga (törölt)

Mint sokan mások, én is gondolkoztam már azon, hogy valójában kinek lehet jó egy sok munkavállalót (ti.: a vasúttal közlekedő, bejáró dolgozók) érintő sztrájk.

Mert az egyértelmű, hogy azokon a vasutasokon kívül, akik megkapnák a Weihnachtsgeld-et, vagyis a 250.000 nettó jutalmat, szarul végzett munkájukért, valakiknek nagy érdeke lehet az országbénítás mögött.

Aztán kibújt a szög a zsákból: a FIDESZ a sztrájkolók mellé állt. Bár alapvetően jobboldali beállítottságú vagyok, ezt először nem értettem. Miért jó egy jobboldali pártnak, a sztrájkolók mellé állni?!

Aztán rájöttem: mert ezzel további olajat lehet önteni a tűzre. Tovább tart a sztrájk, éleződnek az indulatok. Egyre többen és egyre több felől kérik-követelik, hogy legyen vége a sztrájknak. Előbb-utóbb olyan szintre is eljut a dolog, hogy törvényhozó-végrehajtó hatalom is intézkedik majd. Fizetni nem fognak, az biztos.

De a sztrájktörvényt majd úgy módosítják, hogy ne lehessen ilyen módon kitolni a kívülállókkal a sztrájkolók részéről. EZ pedig a gyáriparosok elemi érdeke. A gyáriparosok és vállalkozók, pedig, ha még nem tetszett volna erről gondolkodni: kapitalisták. Nekik az  az érdekük, hogy a munkaerő be tudjon járni dolgozni. Akkor is, ha sztrájkol a "kedves" vasutas. És az ő szavukra jobban fognak hallgatni, törvényhozói szinten, mert a kapitalisták termelik ki azt az adót, amelyik ezt az egész országot működteti. A MÁV-ot és az egész költségvetési szférát is...

 

3 komment · 1 trackback

Címkék: jövő utazás máv sztrájk vasutas pazarlás munkabeszüntetés

A bejegyzés trackback címe:

https://binary.blog.hu/api/trackback/id/tr21836249

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: judi online 2018.05.19. 06:26:25

Kívánjuk a sajtó strabagságát! - w

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1116001 2008.12.22. 13:45:30

Hmm, ez egy egész jó kis okfejtés, még hihető is.

Én baloldali szimpatizáns vagyok:) de ennek ellenére eltudom képzelni azt a forgató könyvet is, hogy ez az egész cirkusz a kormány érdekében van. Ha nincs megegyezés felfüggeszthetik a vasúti közlekedést. Majd a fő gerincvonalakon akár átvezénylésekkel de biztosítják a közlekedést, és a mellékvonalakra végleg lakat kerül.
(Az más kérdés, hogy szerintem amúgy is e lehetne zárni a mellékvonalakat. Be kell ismerni, hogy nincs rá valós igény. És pénz se fejelszteni. Prezstízsből meg felesleges.)

Manyizga (törölt) 2008.12.22. 16:11:16

Aztán simán lehet, hogy a FIDESZ csak azért csinálja az egészet, hogy ellentmondjon az MSZP-nek. De ez olyan snassz, nem? :)

1116001 2008.12.22. 17:25:58

Igen az túl egyszerű lenne:))
És le lennék sújtva, hogy nincs semmi összeesküvés:)
süti beállítások módosítása