HTML

BinaryWorld

Feketén-fehéren. A világ.

Friss topikok

Linkblog

Nyugdíjakat számlára!!!

2008.09.15. 08:57 Manyizga (törölt)

Itt az ideje, hogy a nyugdíjakat is KÖTELEZŐEN folyószámlára fizessék, ne a Posta használja 3 napig, majd kiküldje egy postással!

Nekem ne jöjjön senki azzal, hogy "dehát nincs bankautomata a kistelepülésen lakó nyugdíjasnak", és azért nem lehet mindenkinél bevezetni! Ugyanis a nyugdíjasok is fizetnek közüzemi díjakat postai csekken. Ha a postára be tudnak caplatni a csekkeket befizetni, akkor már a pénzt is fel tudják venni ott, ha annyira kell nekik, nem elég az átutalás. Vagy akár a mozgópostákból.

A számlára utalással rengeteg költséget lehet megtakarítani. Kevesebb készpénzforgalom. A "pénzespostások" nem válnak rablások célpontjává, nem lépnek le időnként a pénzzel. Mellesleg a nyugdíjasoktól is nehezebb lenne elvenni az otthon tartott pénzüket kerítéstrükkel. Merthogy a bankban lenne...

 

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://binary.blog.hu/api/trackback/id/tr61663947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildsisy 2008.09.15. 09:51:39

Én ellene vagyok annak, hogy a nyugdíjas számlára kapja a pénzt. Először is, lehet, hogy olyan beteges, hogy abszolut de nem tud lemenni azért a KIS pénzéért...2.Ha elérhetetlen a bank automata és mivel minden forint számít neki, mit tegyen? Egy napot sem tud nélkülözni.
3.Van olyan, hogy akár tévedésből, akár másképpen, de lenullázák a bankszámláját...és akkor kiteszik a lakásából a nyugdíjast, mert nem tud befizetni csekkeket? Nem minden nyugdíjas jár el mellékállásként dolgozni. Vagy az egészsége gátolja ebben, vagy mert dolgozott eleget, mint egy igavonó /!/és pihenni akar...
Nekem majd a postás hozza ki a nyugdíjat, azt szeretném.
Tőlem otthon nem fogják elvenni a pénzemet az biztos! Senkit soha nem eresztek be idegent majd! stb.
Ez a nagy véleményem!

Manyizga (törölt) 2008.09.15. 10:34:30

ildsisy:
Mondom: ha a Postára be tud menni a csekket befizetni, akkor ott van is bankautomata...

Tévedésből a dolgozó számláját is le lehet nullázni, ugye? Ők akkor miért is kapják számlára?

Ráadásul - ha elfogadják a tervezetet - aki majd mostantól megy nyugdíjba, az számlára kapja. (néhány kivételtől eltekintve)

MP33PORTAL · http://downlinkz.com 2008.09.23. 14:55:03

Én anyámnak is számlára jön. Nem tom mit nem lehet ezenn bevezetni. Ezt a nyugdíjasnak, magának kell kérnie.

Manyizga (törölt) 2008.09.23. 15:39:07

@mp33portal:
a KÖTELEZŐVÉ kellene bevezetni. :)

Roltii 2008.10.01. 15:58:11

persze, meg ne gondolkodjunk egy pillanatra sem. Ezt is kötelezővé kéne tenni, bár ennek a népszerűsítését már rég elkezdték.
(nem részletezem: bankszámláknak,készpénzfelvételnek átutalásnak stb díja van, ez mind a nyugdíjból jönne le. Nagy biznisz ez ennyi nyugdíjasnál, én is támogatnám, ha a haveromnak bankja lenne...)

Manyizga (törölt) 2008.10.02. 20:59:17

Roltii: jelenleg nem sok banknál van a kis biznisz a nyugdíjasokkal, hanem egy nagy állami tahonya cégnél a nagy. A Postánál.

Roltii 2008.10.06. 12:47:22

igen, de emiatt a nyugdíjasok nem kapnak kevesebbet, legalábbis nem közvetlenül. Emiatt viszont közvetlenül kevesebbet kapnának. Egyébként nem azt mondom, hogy sajnálom őket, csak ez megint egy olyan húzás, amivel senki nem járna jól. Ne higyjük már, hogy az államnak ettől 1 forinttal is kevesebbe kerülne a nyugdíjügy mint eddig. És emiatt zavar, nem kicsit, nagyon

Manyizga (törölt) 2008.10.06. 13:48:27

Roltii: az állam már most is dotálja hivatalosan a készpénzfelvételt, a dolgozóknál is.
A Postán keresztül meg egyébként is. Ami megmaradna a Posta kihagyásával az állam zsebében, annak csak a kamataiból bőségesen tudná fedezni a nyugdíjasok számlásításának költségeinek átvállalását. ;)

Ez a "nem kicsit, nagyon" duma, nagyon fárasztó.

Roltii 2008.10.07. 14:37:24

hidd már el, hogy nem maradna az állam zsebébe semmi plussz. Miért olyan nehéz ezt elhinni. Amikor szétcseszték az egészségügyet mi lett a plussz lóvéval? jah, hogy nem is nagyon volt róla szó. Pedig nem kevés került a rendszerbe. Volt valami apró, aminek egy részét újra az egészségügyre fordították, de a nagy részéről semmi szó nem esett. úgyhogy ezért mondom, hogy mindenki rosszul járna, kivéve a haverok a bankoknál. Meg azoknak a haverjai a parlamentbe. De te mint állampolgár, vagy MO mint ország, vagy az öregek mint nyugdíjasok, nem. Miért olyan nehéz ezt belátni.

R_Zsuzsa 2008.11.15. 21:27:40

A nyugdíjasok bizalmatlanok a számukra ismeretlennel szemben. Szabad ország szabad akarat, nem kötelezhető erre senki. Te sem örülnél, ha mondjuk mától csak gyalogj árhatnál, de közben látod, hogy van BKV is.

Manyizga (törölt) 2008.11.17. 08:06:10

@R_Zsuzsa: ki kell, hogy ábrándítsalak a szabad akarat ehhez kevés. Igenis kötelezhető rá bárki. Ahogy annak idején a munkavállalókat is kötelezték arra, hogy nyissanak számlát és arra menjen a fizetésük.
Meg amikor az adózást bevezették egy adott területen, hogy mostantól fizetsz személyi jövedelemadót és kész.
Szabad akarat... muhaha.
Néha nem csak a nyugdíjasok érdekeit kéne nézni, hanem az AKTÍVAN adózókét is.
süti beállítások módosítása